The house is designed around a large roof that provides shade to the deck and interior in summer, respite from the heat, and shelter from the elements in winter, allowing the house to be opened to the exterior throughout the year. The planning of the house was determined in part by the angled nature of the site bound by a stream and protected wetland. The house is designed for large groups with a sleeping wing and a living wing with various spaces for socialising or retreat. A breezeway in the centre of the house invites gentle breezes into the building on warm Tasman nights and provides separation and space between the living and sleeping wings.

The kitchen is designed to allow for large family gatherings with many people cooking, eating and socialising together.

KAITERITERI HOLIDAY HOUSE

New Build | Kaiteriteri