1/3

Landscaping  | Brooklyn, Wellington

SCHOOL SHELTERS

An existing primary school sandpit, exposed to sun, strong wind and rain, needed protection from the elements to provide shelter for the small children playing in it. A new roof structure and larger deck area around the existing sandpit was built to direct wind away and provide shade from the sun. The roof and water tank enables water collection, which is used for play and also becomes a potential emergency water supply. An adjacent structure was also built to form an outdoor classroom with wind shelter from the prevailing northerly winds and multi level seating/decking and new planting. This simple space is used for teaching, playing, eating, kapa haka practice and the occasional gala stall. It also provides a sheltered spot for parents waiting to pick up their kids after school on sunny days.